Lasten ja erityisesti koululaisten näöstä huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää, sillä 80 % lasten oppimasta välittyy silmien kautta. Jos lapsen näkö ei toimi toivotusti, voi koulunkäynti tuntua vaikealta. 60% oppimisvaikeuksista johtuu nimenomaan näköongelmista.  Lapsi ei välttämättä itse tiedosta näkönsä olevan huono. Siksi säännölliset näöntarkastukset ovat tärkeitä.

 

Lasten näkö Tarkistulista

 

Hoyan asiantuntijat ovat  kehittäneet lasten näköongelmien kartoittamiseen erityisen lasten näön tarkistuslistan. Se on äärimmäisen toimiva työkalu optikkoliikkeeseen ja silmälääkärille sekä esim. kouluterveydenhuollon käyttöön.

 

Täytä tarkistuslista yhdessä lapsen kanssa, niin voit auttaa tunnistamaan mahdolliset näkörajoitukset. Vääriä vastauksia ei ole. Tarkistuslistan tulosten perusteella voidaan tehdä päätös ajan varaamiseksi näkemisen asiantuntijalle.

 

Jos edes yhteen kysymykseen tulee vastaukseksi kyllä, suosittelemme ottamaan yhteyttä optikkoon ja varaamaan aika yhteisnäön tarkistukseen, jotta voidaan kartoittaa tämänhetkinen näöntarkkuus ja mahdollisesti parantaa sitä.

 

Lasten Näkö – Hyvä näkö on oppimisen tärkein väline

 

 HOYA tarjoaa lasten tiukat laatuvaatimukset täyttävät tuotteet

 

Hoyalla on valikoimissa useita erityisesti lasten näkötarpeisiin ihanteellisia ratkaisuja:

  • kevyet ja kestävät materiaalit
  • kovat ja kestävät pinnoitteet
  • 100 % UV –suoja
  • silmien väsymistä ehkäisevä Nulux Active TrueForm
  • sinistä valoa suodattava  BlueControl- pinnoite

Saatavana kaksi vaihtoehtoa:

 

A-versio soveltuu hyvin lapsille ja nuorille

Koululaisen näöstä huolehtiminen on erityisen tärkeää, sillä näkö on oppimisen tärkein väline. Jos lapsen näkö ei toimi toivotusti, voi koulunkäynti tuntua vaikealta. Lapsi ei välttämättä tiedosta näkevänsä huonosti, mutta näkemisen ongelmat voivat ilmetä mm. päänsärkynä ja haluttomuutena lukea.  Opetuskäytössä yleistyvät tabletit ja tietokoneet, sekä lasten älypuhelimet kuormittavat näkemistä vielä entisestään. Laitteita katsotaan hyvin läheltä ja ne tuottavat korkeaenergistä sinistä aallonpituutta, joka lisää silmien väsymistä ja rasittumista.

 

B-versio  soveltuu  erityisen hyvin alkaville

aikuisnäköisille. Linssin pehmeän ja pienen voimakkuuden siirtymän ansiosta linsseihin on helppo tottua ja ne helpottavat kaikkea lähityöskentelyä. Linssiä voidaan käyttää myos lapsilla ja nuorilla binokulaaristen ongelmien hoidossa.

 

 

 

Optikko Ze Linssi, Kauppakeskus Zeppelin.Zeppelinintie 1, PL 66 , 90451 Kempele.

Puh. (08) 520 4255   |  faksi (08) 520 4257  |  info(at)zelinssi.fi  |  etunimi.sukunimi(at)zelinssi.fi

Zelinssi/TJ Pennanen Oy:n asiakasrekisterin 23.5.2018 rekisteriseloste (lataa tästä)